Näin osallistut

Osallistu kilpailuun 1.–30.9.2019 välisenä aikana lataamalla kuva Wikimedia Commonsiin näiden ohjeiden mukaan.

Kulttuuriperintökohteet

  1. Voit etsiä kuvattavia kohteita kuvattavien kohteiden listoilta. Ne on järjestetty maakunnittain ja kunnittain. Lataa kuvasi kilpailuun kuvauskohteen yhteydessä olevan linkin kautta syyskuun aikana.
  2. Jos kulttuuriperintökohde ei ole kuvattavien kohteiden listalla, mutta se löytyy Museoviraston palvelusta kyppi.fi, voit ladata sen erillisellä latauslomakkeella.
  3. Voit etsiä kuvauskohteesi ja ladata kuvasi myös Monumental-karttasovellusta käyttämällä kännykässä tai tietokoneella.

Jälleenvalokuvaus

Tämän vuoden kotimaiseen kilpailuun voi osallistua myös jälleenvalokuvaamalla Finnasta löytyviä historiallisia valokuvia niiden tapahtumapaikoilla. Seuraa alla olevia ohjeita.

Ajapaik-kännykkäsovelluksella

ajapaik.png
  1. Lataa puhelimeesi Ajapaik-kännykkäsovellus Androidille Play-kaupasta.
  2. Mene ulos ja etsi kuvauskohdetta Ajapaikin avulla. Ajapaik hakee Finnasta lähettyvillä kuvattuja vanhoja valokuvia.
  3. Kuvaa valokuva Ajapaikilla ja tallenna. Kuva tallennetaan Ajapaikiin ja se tallentuu myös oman puhelimesi muistiin. Syyskuussa kuvatut kuvat osallistuvat automaattisesti Wiki Loves Monuments -kilpailun Suomen sarjaan. Mikäli haluat osallistua myös kansainväliseen sarjaan, kuva tallennetaan Wikimedia Commonsiin alla olevan ohjeen mukaan.

Ilman Ajapaik-sovellusta

Jos et käytä Ajapaik-sovellusta, voit tallentaa jälleenvalokuvan seuraavasti:

Lataa kuvaamasi kuva ja linkki alkuperäiseen valokuvaan kilpailulomakkeella syyskuun aikana. Osallistuminen vaatii kirjautumisen Wikimedia Commonsiin. Jollei sinulla ole Wikimedia-tiliä, voit rekisteröityä lataamisen yhteydessä. Tilin rekisteröinti vie vain pari minuuttia, eikä sinusta kerätä tietoja.