Så här deltar du

Delta i tävlingen 1.–30.9.2019 genom att ladda upp dina bilder till Wikimedia Commons enligt dessa instruktioner.

Kulturarv

  1. listan med kulturarv kan du välja det du vill fotografera. Listan är ordnad efter landskap och kommun. I september kan du ladda upp ditt tävlingsbidrag via den bifogade länken på vår sida.
  2. Om kulturarvsplatsen du vill fotografera inte finns på listan över platser att fotografera, men kan hittas på Museiverkets webbplats på kyppi.fi, så kan du ladda upp den med ett separat nedladdningsformulär.
  3. Du kan också använda Monumental-kartappen. Med hjälp av Monumental kan du söka platsen du vill fotografera och ladda ner dina bilder. Appen kan användas i både telefon och datorn.

Återskapade fotografier

Årets finländska tävling kan du även ta del i genom att återskapa historiska fotografier. Följ instruktionerna nedan.

Ajapaik-mobilapp

ajapaik.png
  1. Ladda ner Ajapaik-mobilappen från Androids Play Store.
  2. Ta ett foto av platsen du valt med Ajapaik. Ajapaik-appen kommer automatiskt att söka efter Finnas gamla fotografier i närheten. 
  3. Bilden sparas i Ajapaik-webbplatsen och i telefonens minne. De bilder som tagits i september kommer automatiskt att delta i den finländska serien i Wiki Loves Monuments -tävlingen. För att delta i en internationell serie ska bilden laddas upp till Wikimedia Commons, som beskrivs nedan.

Utan Ajapaik-appen

Om du inte använder Ajapaik-appen kan du lägga till ditt foto på Wikimedia Commons så här:

Ladda upp ditt foto och en länk till det ursprungliga fotot via uppladdningsformuläret i september.

För att ladda upp bilder på Wikimedia Commons behöver du logga in. Om du inte har ett Wikimedia-konto kan du registrera dig för uppladdningen – det tar bara några minuter.